Συγκροτήθηκε η 15μελής επιτροπή των αγροτών που θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Σίνδο Θεσσαλονίκης οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα όρισαν τα μέλη της Επιτροπής που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό την επόμενη Τρίτη στις 12:00 μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα μέλη θα είναι έξι από τη Μακεδονία και τον Έβρο, έξι από τη Θεσσαλία, δύο από τη Στερεά Ελλάδα και ένα από την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος, πρόεδρος του Πανσερραϊκού αγροτικού συλλόγου ανέφερε πως κατά τη σημερινή σύσκεψη αναλύθηκαν τα θέματα και πώς θα παρουσιαστούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι αγρότες διεκδικούν αγροτικό αφορολόγητο πετρέλαιο, αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα και αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ. Μάλιστα στο κάδρο έβαλαν και τους κτηνοτρόφους με αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Οι ίδιοι εξήγησαν πως θα πρέπει να γίνουν έλεγχοι από την κυβέρνηση σε οτι αφορά τις ελληνοποιήσεις προϊόντων στα τελωνεία να καλύπτεται το κόστος παραγωγής τους αλλά και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα.

«Συνεχίζουμε σε συμβολικούς αποκλεισμούς. Δεν θα πάμε σε κλιμάκωση από εδώ και πέρα θα δούμε τι απαντήσεις θα λάβουμε και από εκεί και πέρα θα μεταφέρουμε στους συναδέλφους μας αυτά που θα προκύψουν για να αποφασίσουνε τη συνέχεια. Υπάρχουν αίτηματα που δεν χρειάζονται τόσο χρήμα αλλά κάποιο νοικοκύρεμα. Ζητάμε θεσμικό πετρέλαιο από εκεί ξεκινάμε και ζητάμε διαβούλευση για να βρούμε τους τρόπους και τη φόρμουλα» δήλωσε ο κ. Διαμαντόπουλος, σύμφωνα με την ίδια τοπική ιστοσελίδα.

Το μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι το εξής, σύμφωνα με τους παραγωγούς: Και εμείς είμαστε θετικοί στον διάλογο γιατί προσπαθούμε εδώ και αρκετό καιρό. Η συνάντηση να γίνει σε καλό κλίμα».

Ο Γιάννης Παναγής εκπροσωπώντας το μπλόκο του Στρυμωνικού κατέστησε σαφές μετά τη σύσκεψη πως «θα έχουμε για πρώτη φορά ομονοώντας σε ένα ενωτικό ξεκίνημα με διαφορετική απαρχή για όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν διχασμένοι αγρότες ούτε όμως και διχασμένη κοινωνία».

«Ο πρωθυπουργός απέναντι του έχει τους καλύτερους συμβούλους και οικονομολόγους γιατί ενδιαφερόμαστε για 10 εκατ. καταναλωτές. Ας δώσουν απαντήσεις σε ζητήματα που ταλανίζουν και χρήζουν άμεσων λύσεων» είπε καταλήγοντας ο κ. Παναγής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί